Discgolfpark Arjeplog

PROJEKTFAKTA

Sökande: Arjeplogs Sportklubb
Fond: Landsbygdsfonden
Insatsområde: Attraktiv boenderegion
Grundbudget: 460 200 kronor

Den skara entusiaster som utövat discgolf i kommunen har växt storartat, men saknar en tillgänglig plats att utöva aktiviteten.

Det skickades ett medborgarförslag till Arjeplogs Kommun tidigt i våras, men de fick tyvärr negativt besked. Därefter kom frågan till ASK om vi kunde hjälpa till att skapa en discgolfpark.

Målet att det skall finnas en discgolfpark som skall vara tillgänglig för allmänheten samt alla som vill prova på sporten.
Banan skall hålla tillräckligt bra kvalitet för att man kunna spela seriespel och tävlingar där vi kan bjuda in spelare från andra orter.
ASK skall bedriva ungdomsverksamhet i discgolf i liket med de övriga idrotter som finns i klubben och kommer erbjuda träning minst en gång i veckan under sommaren. Arjeplog har endast ett fåtal sporter för ensamutövare och vi vill fånga in så många unga som möjligt i lek och rörelse, även om man inte är intresserad av lagidrott.

I dagsläget finns en handfull damspelare som utövar sporten. Vi tror att vi kan locka mer tjejer/damer till idrotten genom att lyfta fram de spelare som redan finns genom på prova-på kvällarna, där de är med och leder. I och med banan vill vi minst dubbla antalet kvinnliga spelare för att kunna skapa ett attraktivt seriespel, samt öppna upp för ett roligare parspel med mixade lag.

Våra beviljade projekt

Kommungemensamma
Arjeplog
Arvidsjaur
Dorotea
Lycksele
Sorsele
Storuman
Vilhelmina
Åsele