Om Leader Lappland 2020

Leader Lappland är en ideell förening som har möjlighet att bevilja utvecklingsprojekt inom vårt område (kommunerna; Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Storuman, Sorsele, Vilhelmina och Åsele).

Föreningen har ett allmännyttigt ändamål, genom att skapa förutsättningar för positiv utveckling av landsbygden inom ramen för strategin Leader Lappland 2020. Verksamheten bedrivs genom aktiv samverkan mellan ideell sektor (lokala utvecklingsgrupper och/eller föreningar), privata sektorn (företag eller företagarorganisationer) samt offentlig sektor (kommuner, landsting, länsstyrelse och liknande).

Föreningen har ett verksamhetskontor som är beläget i Umeå. Där arbetar en verksamhetsledare och en projektutvecklare. Leader Lappland 2020 har även en styrelse som kallas LAG-grupp. LAG är förkortningen av lokal aktionsgrupp. Med andra ord så är det vi tillsammans, som ett LAG, som arbetar för utveckling i vårt geografiska område  I LAG har vi representanter från företag, föreningar och från kommunerna.

Vår finansiering kommer från EU, staten, kommuner och Regioner.

Vår vision

”Lappland 2020 är en internationell och attraktiv del av Europa där stolta, kompetenta och engagerade människor och företag vill bo, arbeta och utvecklas i nära samspel med natur, kultur, idéburen sektor och modern teknik”

Kontakta oss
Leadermetoden
Lokal strategi
Vårt LAG