Om Leader Lappland 2020

Leader Lappland är en ideell förening som har möjlighet att bevilja utvecklingsprojekt inom vårt område (kommunerna; Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Lycksele, Storuman, Sorsele, Vilhelmina och Åsele).

Föreningen har ett kansli som är beläget i Umeå. Där arbetar en verksamhetsledare och en projektledare. Leader Lappland 2020 har även en styrelsen som kallas LAG-grupp. LAG är förkortningen av lokal aktionsgrupp. Med andra ord så är det vi tillsammans, som ett LAG, som arbetar för utveckling i vårt geografiska område  I LAG har vi representanter från företag, föreningar och från kommunerna.

Leader Lappland har hittills beviljat drygt 30 olika projektaktiviteter i vårt område (läs mer om dessa här). Det är en viktig del i utvecklingsarbetet och våra finansiering kommer från EU, staten, kommuner och Regioner.

Om Leader Lappland
Leadermetoden