Gym i Jäckvik

PROJEKTFAKTA

Sökande: Föreningen Jäckviksgården
Fond: Landsbygdsfonden
Insatsområde: Attraktiv boenderegion
Grundbudget: 150 000 kronor

Projektet är avslutat

I Jäckvik så kämpar man för en starkare levande landsbygd och det är det som är syftet med detta projekt.

Byar försvinner, människor flyttar in till städerna och det läggs ner små företag och butiker för det går inte ihop. Att verka på extrem glesbygd är inte lätt. Jäckvik behöver bli en attraktiv by och på grund av det moderna samhället vi lever idag är träningen en viktig del. För särskilt den yngre generationen, medelåldern
och även den äldre. Det är därför viktigt att kunna erbjuda de bofasta en möjlighet att kunna gå någonstans att träna och röra på sig. Dom vill kunna behålla de bofasta, att de ska vilja bo kvar för att byn ska bli en attraktiv bostadsplats. En möjlighet till det är genom att bygga ett gym. Det i sin tur gör att dom lockar nya
människor att komma hit för att leva och bosätta sig. Byn ska inte bara kunna erbjuda en grundläggande service som att en människa ska ha tillgång till matvaror. Projektet vill erbjuda riktig service i glesbygd och detta är ett steg på vägen. Detta är ett steg till att skapa en starkare levande landsbygd!
Möjligheten att ha någonstans att träna skapar också en chans till en starkare gemenskap. Vissa kanske hittar nya gemensamma intressen och någon som aldrig umgås med en viss person hittar en ny vänskap. Träning mår vi bra av och blir glada av. Gymmet är till för alla målgrupper, den yngre och äldre generationen eftersom vi vill att gymmet ska tilltala alla åldrar. Detta gym kommer bli en mötesplats för alla, där alla är välkomna.

Att stärka den fysiska och psykiska välbefinnandet genom träning och att mötas är en viktig del i att trivas på sin ort. Projektet kommer att bidra till detta.

Våra beviljade projekt

Kommungemensamma
Arjeplog
Arvidsjaur
Dorotea
Lycksele
Sorsele
Storuman
Vilhelmina
Åsele