Nakna Tyskar

PROJEKTFAKTA

Sökande: ABF mitt i Lappland
Fond: Landsbygdsfonden
Insatsområde: Aktivt medborgarskap
Grundbudget: 212 933 kronor

Projektet ”Nakna Tyskar” är främst ett träbildhuggarsymposium med temat är Svensk folktro och nordiska väsen, med den nakna mänskliga kroppen i fokus, för att motverka stigma och negativ syn på kroppslig mångfald.

Vi hoppas kunna arrangera ett något ovanligare evenemang i Västerbottens inland, med syftet att göra konst mer tillgängligt för folk på landsbygden, samt kombinera det med naturupplevelser.

Under symposiet kommer deltagarna att tillverka skulpturer med olika träbildhuggarmetoder som sedan placeras ut runt om i Dorotea kommuns natur. Det kommer att bli en fri konstutställning i naturen för alla att se och uppleva. Vi vill gärna arrangera tillfällen där besökare kan iaktta showtäljning, delta i dialoger om kultur, hantverk, konst och natur, samt en avslutningsfest med syfte att visa upp de färdigställda skulpturerna för allmänheten.

Några dagar kommer att vara avsatta till studiebesök och utflykter för att visa de tyska ungdomarna smultronställen i södra Lappland och ge dem upplevelse att ta med sig hem.

Våra beviljade projekt

Kommungemensamma
Arjeplog
Arvidsjaur
Dorotea
Lycksele
Sorsele
Storuman
Vilhelmina
Åsele