Torsdag 15e oktober 2020

Den offentliga måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och i år arbetar även MATtanken som är ett projekt finansierat via landsbygdsprogrammet samt LRF och Sveriges konsumenter. Läs mer om själva projektet här.

Alla aktiviteter kommer att samlas på MATtankens hemsida! Vi hoppas att det anordnas många roliga aktiviteter i vårt leaderområde i Västerbotten och Norrbotten!

Den offentliga måltidens dag har en Facebook-sida där man kan följa alla nyheter om aktiviteter och vill du dela med dig av exempelvis bilder från din aktivitet så använd hashtaggen #måltid20!

Dagen syftar till att inspirera fler att engagera sig i och upptäcka hela Sveriges fantastiska offentliga måltider! Det här kan visas upp på många olika sätt och vi har listat några exempel på idéer för möjliga aktiviteter!

  • Bjud in en lokal livsmedelsproducent
    Be en lokal livsmedelsproducent dela med sig av sin verksamhet och ge en inblick i lokal produktion av mat. Detta kan göras i kombination med att servera lokal mat.
  • Servera och tillaga lunch utomhus! 
    Gör det till en gemensam aktivitet och laga lunchen utomhus! Detta kan göras av fler än endast skolor och äldreboenden. Ta med kontorsgrannarna ut och grilla eller gör en Walk&Talk med lunch som avslutning.
  • Sprid information om ert engagemang i offentliga måltider
    Det finns färdigt informationsmaterial att ladda ner och använda. Länk till materialet finns här!