Två projekt har nu fått startbeslut från Jordbruksverket.

Det är Bärens hus i Glommersträsk som LAG prioriterade vid sitt möte 2017-08-30 och Pike -Gäddfiskefestival som LAG prioriterade 2017-06-07

Bärens hus -ur ett kulturellt perspektiv

LAG prioriterar projektet då det faller väl inom strategin samt valda insatsområde. Projektet är en förutsättning för att man ska kunna komma vidare med att skapa ett Bärens hus i Glommersträsk vilket blir ytterligare ett besöksmål och passar väl in i pågående arbete med bärförädling. Projektet kommer att arbeta med samordning och destinationsutveckling ihop med övriga besöksmål och aktörer i området samt kommer att ha riktade aktiviteter mot barn/ungdom och nyanlända.
Projektägare: Bärens hus ideell förening

 

PIKE

Pike innehåller 4 parallella aktiviteter, Gäddfiskefestival, prova på verksamhet för nya målgrupper, visningsresor för researrangörer och skribenter samt Workshops för produkt och tjänsteutveckling inom sportfisketurism.  Alla aktiviteter syftar till att skapa flera produkter och tjänster inom sportfisketurismen med inriktning på gäddfisket. Projektet kommer att genomföras under 3 år i 3 kommuner (Lycksele, Åsele och Dorotea) men även övriga kommuner inom Lappland 2020s område kan komma att omfattas av de visningsresor och workshops/seminarier som ska genomföras. Fisketurism med inriktning på gäddfiske har en väldigt stor potential att utveckla i området och är idag väldigt stort runt om i Europa.
Projektägare: Lycksele kommun