Utveckling av Småbåtshamnen

PROJEKTFAKTA

Sökande: Vilhelmina Kommun
Fond: Landsbygdsfonden
Insatsområde: Attraktiv boenderegion
Grundbudget: 270 750 kronor

Potentialen av området är stort, och vi vill göra det ännu bättre, mer tillgängligt för både fiskare & friluftsmänniskor och locka ut nya människor.

Vi har som mål att utveckla småbåtshamnen vid Volgsjön, i Vilhelmina. För en ökad tillgänglighet till tätortsnära fritidsaktiviteter & friluftsliv så önskar vi bygga ut småbåtshamnen, och skapa nya aktivitetsytor för både våra kommuninvånare som besökare Området har stor potential att bli en naturlig och vacker samlingspunkt. I dagsläget finns det 2 st grillplatser, 8 st båtplatser vid hamnen, och en mindre båtbrygga, och en motionsslinga som löper längst sjön.

Många vill gärna besöka vår kommun under sommartid, och upptäcka våra fantastiska fiskevatten. Fiske och båtturismen ökar explotionsartat, och vi vill kunna erbjuda ett otroligt trevligt & tryggt område för alla att vistas vid, både genom förlängning av brygga, och genom mer belysningspunkter där, bättre tillgänglighet för alla, och mer bord och stol.

Vi tror på att denna utveckling kommer locka folk av alla åldrar, både göra området attraktivt för barnfamiljer att besöka, som pensionärer att komma ut till, och även ett tätortsnära besöksmål för många nyanlända som får upptäcka naturen.

Våra beviljade projekt

Kommungemensamma
Arjeplog
Arvidsjaur
Dorotea
Lycksele
Sorsele
Storuman
Vilhelmina
Åsele