Nya mötesformer blir vardagsmat i dessa tider!

Dagens mötesformer präglas av social distansering genom fysiska avstånd på minst två meter eller digitala möten online. Det kan knappast finnas någon som har missat vad Zoom betyder eller förstått vikten av en distansfika hemifrån med alla sina kollegor på andra hörn.

Mitt i allt har vi börjat att ta walk & talks! Det kan helt enkelt förklaras som mötespromenader! Vissa följer en mötesagenda medan andra går efter ad hoc-principer.

Är du nyfiken på vad dessa promenader kan bidra med? Och hur man utformar dem egentligen?

Här är våra bästa tips!

  1. Bestäm vilken tidpunkt som promenaden ska ske flera timmar eller dagar innan så att alla är förberedda. En bra timing är efter lunch då det är vanligt att bli lite dåsig efter att ha ätit. Den fysiska motionen kan bli en uppiggande paus för alla inblandade.
  2. Gå tillsammans med ett fåtal personer, gärna två och två eller mindre grupper. Det blir lättare att hålla sig till saken om gruppen endast består av ett fåtal personer. När vi är ute och går kan det vara svårt att höra vad alla säger om det är för många deltagare.
  3. Planera vägen som ni ska ta. Det är mysigt med en lite längre stund ute men en flera timmars tur efter att den nyanställda har virrat bort sig kan skapa irritation i gruppen.
  4. Dela med er av vad ni tyckte om med turen! Det är ni som designar era walk & talks så gör det så roligt som möjligt! Hitta vägarna ni annars skulle ha valt bort genom vanlig rutin och tyck till efteråt.